پلی الکترولیت (Polyelectrolyte)
جهت حذف ناخالصی ها معلق و مواد کلوئیدی موجود در آب و فاضلاب از روش انعقاد و ه سازی استفاده می شود که لازمه آن، افزودن ماده منعقدکننده می باشد که منجر به خنثی شدن بار ذرات کلوئیدی شده و در نتیجه این ذرات به یکدیگر نزدیک تر شده و تشکیل ذرات درشت تری می دهند. ههای بدست آمده که ذرات معلق و کلوئیدی را به همراه دارند، به حد کافی درشت هستند و به راحتی تهنشین و صاف میشوند.
معمولاً از پلی الکترولیتها برای بدست آوردن ههای بزرگتر و سنگینتر به خصوص در دمای پایین (معمولاً کمتر از 12درجه ) استفاده میشود. در واقع در مواقعی که نیازمند ایجاد ههای درشت تر هستیم از این مواد استفاده میکنیم. پلی الکترولیتها با ایجاد بسترهای مناسب زمینه را برای شکلگیری ههای درشت فراهم میکنند.
برای کامل کردن این عمل و ایجاد ههای بزرگتر از موادی به نام کمک منعقد کننده - پلی الکترولیت یا پلی اکریل آمید(Polyelectrolyte – Polyacrylamid) استفاده میشود که گاهی به صورت مخفف PAM از آنها یاد می شود. پلیمرهای منعقدکننده، ترکیباتی پلیمری با وزن ملکولی بالا، بر پایه پلی آکریل آمید، محلول در آب هستند که بطور وسیعی بعنوان منعقدکننده، افزایش دهنده سرعت ته نشینی مواد جامد معلق و کلوئیدها و رنگ بری در فرآیندهای تصفیه و تولید مایعات بکار برده می شوند. کاتیون یا آنیون متصل به پیکره شیمیایی پلی آکریل آمید تعیین کننده نوع بار فعال پلیمر می باشد. وزن ملکولی و شدت بار پلی الکترولیتها در فعالیت آنها تاثیر بسزایی دارد.
کمک منعقدکنندهها با ایجاد پل بین ذرات ریز ه حاصل کار منعقدکنندهها، آنها را به صورت ههای درشت و سنگین درآورده، عمل تهنشینی را سرعت میبخشند. همچنین محدوده pH بهینه را گسترش داده، مقدار مصرف ماده منعقد کننده را کاهش میدهند.
برخی کاربردهای این دسته از مواد عبارت است از:
• کمک منعقدکننده در فرآیند زلال سازی آب خام در تولید آب آشامیدنی و صنعتی
• منعقدسازی جامدات معلق و کلوئیدها در فرآیندهای شکر و تغلیظ مایعات
• جداسازی جامدات و ترکیبات آلی در آب برگشتی سیستمهای تبرید و حرارتی
• جداسازی جامدات، روغن و گریس و اکسیدهای نامحلول در تصفیه آب برگشتی از بخش نورد در صنعت فولاد
• حذف رنگ، مواد جامد معلق و کلوئیدها در صنایع تولید محصولات پتروشیمی
• منعقدکننده در سیستمهای تصفیه پساب های صنعتی و بهداشتی
• جداسازی همزمان ذرات سبک چربی و روغن و جداسازی ذرات سنگین در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی (تکنولوژی DAF)
• در بخش کشاورزی برای جذب آب و بالا بردن ضریب جذب آب خاک استفاده میشود.
جهت مشاوره و استعلام قیمت با الساپا (ELSAPS) در ارتباط باشید:
تلفن دفتر تهران: 028054792
فکس دفتر تهران: 029774579
تلفن همراه: 09120470371 آقای مهندس اسدالهی
09120168219 خانم مهندس رضایی
درباره این سایت